Internet preglednici sigurni za djecu

Kada su vam potrebne informacije, Google, Edge i Firefox vjerojatno su mjesto gdje ćete prvi pronaći te informacije. Ali što je s vašom djecom? Koji bi preglednik bio najbolji za njih?

Nije tajna da internet nije baš prilagođen djeci i oni mogu naletjeti na informacije ili slike koje ne bi trebali vidjeti. Zato postoje različiti preglednici prilagođeni djeci.

SPIN Safe Browser
SPIN Safe Browser radi na iOS i Android uređajima. Umjesto da bude samo za djecu, radi kao filtar kako bi internet učinio sigurnijim i čišćim za sve uzraste. Blokira eksplicitne stranice, uključujući one u rezultatima pretraživanja. Osim toga, bilo koje područje web-mjesta koje može sadržavati sumnjiv sadržaj je posivljen.

Čak su i eksplicitni YouTube videozapisi blokirani. Iako je SPIN besplatan, možete ga upariti s Boomerang roditeljskom kontrolom za potpunu kontrolu nad pametnim telefonom vašeg djeteta.

To vam daje mogućnost blokiranja web-mjesta, kontrole vremena pristupa, pa čak i kontrole koje aplikacije mogu koristiti i kada. Praćenje poziva i teksta dostupno je za korisnike Androida. Boomerang Parental Control mogućnost košta 15,99 USD po korisniku godišnje ili 30,99 USD/do 10 korisnika godišnje.

Kiddle
Kiddle je vrlo šaren preglednik prilagođen djeci koji pokreće Google. Sadrži crvenog robota smiješnog izgleda na Marsu u kojem djeca mogu uživati. Umjesto riječi Google, vidjet ćete Kiddle i traku za pretraživanje na kojoj djeca mogu pretraživati.

Baš kao i Google, ispod trake za pretraživanje djeca mogu tražiti slike, web stranice, Kimages (slike iz Kiddle enciklopedije), video i Kpedia. Ako vidite stranicu koju smatrate neprikladnom za djecu, samo kliknite na vezu “Blokiranje web-mjesta” pri dnu i ispunite kratki obrazac.

KidRex
KidRex se malo razlikuje od drugih pretraživača prilagođenih djeci. Prije svega, dizajniran je kao da ga je dijete nacrtalo, što ga čini još boljim. Ne postoje opcije za slike, video zapise itd., ali i dalje nudi informacije koje su vam potrebne.

KidRex također ima odjeljak u kojem možete vidjeti crteže koje su djeca napravila u pretraživaču. Ne piše kako ih možete poslati, ali dobro mjesto za početak bi bilo da kliknete na opciju “Kontaktirajte nas” na dnu.

Maxthon Kid-Safe Browser
Maxthon Kid-Safe Browser je pretraživač koji ćete morati preuzeti na svoj Android uređaj. Možete postaviti listu web lokacija koje vaše dijete može posjetiti i sadržaj prilagođen uzrastu, iako pretraživač može učiniti isto za vas. Sve stranice koje nisu na vašoj sigurnoj listi bit će blokirane. Ne samo da će stranica biti blokirana, već će biti blokirani i svi linkovi, reklame ili promocije.

Pregledač ima dodatnu sigurnost jer se lista sigurnih može promijeniti tek nakon unosa lozinke. Pregledač je također dostupan za Android, iPhone i iPad.

KidSplorer Web Browser
KidSplorer Web Browser također može pomoći u zaštiti djece dok su na mreži. Djeca mogu posjećivati samo web-lokacije koje ste na popisu dopuštenih, a vi možete ukloniti, uređivati ili dodavati URL-ove. Možete pokrenuti preglednik pri pokretanju ako želite ili ostaviti da se pokreće ručno.

Ovaj preglednik prilagođen djeci također može blokirati pristup internetu na vrijeme koje odredite. Ako bi vaša djeca trebala raditi domaću zadaću, možete biti sigurni da neće moći ići na internet.

Djeca se neće moći prebaciti na programe koji su instalirani na računalu, a također možete postaviti različite popise web stranica za svako od svoje djece. Izgleda prilično zastarjelo i neke od ugrađenih web-mjesta više ne postoje. Osim toga, nije besplatno. To je 29,99 USD nakon besplatnog probnog perioda. Međutim, idealno je za ograničavanje djece samo na web-stranice koje roditelj odabere.

KidzSearch
KidzSearch je preglednik dizajniran posebno za djecu koja koriste Google SafeSearch. Na taj način će vaša djeca naići samo na sadržaj koji je primjeren njihovom uzrastu.

Kada prvi put pristupe pretraživaču, djeca će vidjeti videozapise i sadržaje prilagođene uzrastu. Na lijevoj strani će vidjeti opcije kao što su muzika, slike, igrice, Kidz Tube i one koje će ih odvesti na najbolje ocijenjene stranice za djecu. Pregledač takođe integriše glasovnu pretragu i opciju pomoći.

Safe Search Kids
Safe Search Kids ne samo da ima vrlo šaren dizajn, već nudi i više od samog preglednika. Djeca mogu dobiti pomoć s matematikom i također pročitati savjete o tome kako se mogu nositi s internetskim nasiljem i kako postaviti slike na internet.

Ovaj preglednik također pokreće Googleovo sigurno pretraživanje, tako da možete biti sigurni da vaša djeca neće naići na sadržaj koji ne bi trebao. Safe Search Kids također ima opciju da djeca mogu posjetiti najbolje web stranice za njih.

Qustodio
Qustodio radi malo drugačije od ostalih opcija na ovom popisu. Umjesto sigurnog preglednika za djecu, pomaže da svaki preglednik bude sigurniji za djecu. Radi na sustavima Windows, Mac, Kindle, iOS, Android i Chromebook. To je potpuno rješenje za roditeljski nadzor. Možete pratiti vrijeme korištenja uređaja, vidjeti koje aplikacije i web-lokacije koristi vaše dijete i postaviti ograničenja za koja smatrate da su najbolja.

Možete blokirati određene web-lokacije ili koristiti unaprijed izgrađene filtre kako biste djetetov uređaj učinili sigurnijim. Ako želite rješenje sve u jednom za korištenje na raznim platformama, Qustodio je to. Možete besplatno dobiti osnovne značajke za korištenje na jednom uređaju. Međutim, cijene počinju od 54,95 USD godišnje za do pet uređaja.

Edge Kids Mode, Edgeov način korištenja za djecu
Ako već koristite preglednik Microsoft Edge, već imate ugrađen dječji web preglednik, samo ga morate omogućiti. Prelaskom na djetetov račun možete odabrati pregled u načinu rada za djecu, koji postavlja postavke privatnosti na stroge, omogućuje Sigurno pretraživanje u Bingu i uključuje teme i slike primjerene dobi.

Morat ćete se ručno prebaciti na ovaj način rada klikom na profil računa u Edgeu, a zatim samo odaberite “Pregledaj u načinu rada za djecu”. Odaberite dobni raspon i dajte uređaj svom djetetu. Ne mogu izaći iz preglednika bez vaše lozinke ili PIN-a. Web-lokacije možete dodati ili ukloniti u bilo kojem trenutku promjenom postavki dok ste u načinu rada za djecu. Za izmjene će vam trebati vaša lozinka.

Safe Internet Browser for Kids
Uz roditeljski način rada na sigurnom internetskom pregledniku za djecu, možete dodati web-lokacije koje želite da vaša djeca vide. Preglednik dolazi s tri unaprijed instalirana web-mjesta za djecu: Amazing Paper Planes, Lego i CoolMath.

Da biste izvršili bilo kakve promjene, morat ćete stvoriti PIN i unijeti ga uz svaku promjenu koju napravite. Za traženje web-mjesta za dodavanje, samo upotrijebite preglednik aplikacije i dodirnite znak plus (+) u gornjem desnom kutu.

Zac Browser
Zac Browser, koji je napravljen posebno za autističnu djecu, drastično pojednostavljuje iskustvo pregledavanja. Djecu čini sigurnijom ograničavanjem pristupa samo određenom podskupu web-mjesta. Možete ih promijeniti u postavkama. Također možete postaviti vremenske okvire u kojima vaše dijete može imati pristup.

Zac je skraćenica od ”Zone for the Autism Community”, a web-mjesta i aktivnosti u pregledniku biraju se imajući na umu zajednicu autista. Međutim, svako malo dijete bi i dalje voljelo koristiti ovaj preglednik. Dok vas proces instalacije vodi kroz nekoliko različitih koraka, jednom kada se instalira, lako je pokrenuti i koristiti preglednik. Osim toga, potpuno je besplatan.

Scroll to Top