Šta je novo u Microsoft Office 2021

Nove Microsoft Office verzije nisu velika stvar kao nekad, najviše zahvaljujući konstantnim unapređenjima aplikacija koje stižu s pretplatom na Microsoft 365. Za one koji paket ne plaćaju, novi Office je bitno osveženje u odnosu na Office 2019, a stiže 5. oktobra. U poređenju sa starijim Officeom 2019, ova verzija donosi neke novine – podršku za Dark Mode i za novu verziju OpenDocument formata, nove Excel funkcije, bolji slide show za PowerPoint, kao i brojna druga poboljšanja.

Podrška za ovu verziju će potrajati pet godina, tako da će Office 2021 ažuriranja dobijati do oktobra 2026. godine. To znači da će ova verzija potrajati još godinu dana nakon što prestane podrška za Windows verzije Office 2016 i Office 2019.

Suautorstvo dokumenata

Uz suautorstvo u stvarnom vremenu možete istodobno raditi s drugima u istom dokumentu. Nema potrebe za slanjem dodatnih bilježaka ili poruka e-pošte jer će svi biti obaviješteni o tome kada se datoteka ažurira.

Bolja suradnja s modernim komentarima

Kontrolirajte kada šaljete komentare suautorima i budite produktivni uz dosljedno iskustvo komentiranja između programa Word, Excel i PowerPoint.

Pogledajte tko još radi s vama i gdje se nalazi u dokumentu. To ćete iskustvo pronaći u programu Word, Excel i PowerPoint.

Vizualno osvježavanje

Radite s moderniziranim početnim iskustvom i novo osvježenim karticama na vrpci. Iskusite čist i jasan stil s monolinskom ikonografijom, neutralnom paletom boja i mekšim kutovima prozora. Ta ažuriranja priopćuju akciju i nude značajke jednostavnim vizualima.

Pogledajte lijevo, pogledajte desno… XLOOKUP je ovdje!

Retku po retku pronađite sve što vam je potrebno u tablici ili rasponu pomoću funkcije XLOOKUP.

Dinamička polja

Napišite jednu formulu i vratite polje vrijednosti. Ubrzani izračuni i uvidi sa šest novih funkcija: FILTERSORTSORTBYUNIQUESEQUENCERANDARRAY.

Nova i poboljšana dijaprojekcije zapisa

Snimanje dijaprojekcije sada podržava snimanje videozapisa izlagača, snimanje rukopisa i snimanje laserskog pokazivača.

Rukopisna reprodukcija – animacija slajda za rukopisni objekt

Sada možete primijeniti novu animaciju Ponovno reprodukcija ili Premotaj na rukopis i dobiti efekt crtanja izravno u prezentacijama. Tempiranje tih animacija možete prilagoditi tako da bude brže ili sporije da bi odgovarala vašem iskustvu.

Prevoditelj i rukopis u Outlook

Prijevod poruka e-pošte na više od 70 jezika u letu i prikaz transkripta – sve unutar Outlook.

Dodajte primjedbe na slike e-pošte ili crtajte na zasebnom platnu prstom, olovkom ili mišem.

Pogledajte što je novo u medijskim sadržajima

Stalno dodajemo bogatiji medijski sadržaj u zbirku Office premium kreativnog sadržaja, kustosiranu biblioteku slika dionica, ikona i još mnogo toga koje će vam pomoći da se izrazite.

Poboljšanja performansi

Poboljšajte performanse, stabilnost i brzinu u svim programima Word, Excel, PowerPoint i Outlook.

Brže izračune iz uobičajenih Excel funkcija kao što su SUMIF, COUNTIF i AVERAGEIF.

Ažurirana kartica Crtanje

Brzo pristupite i promijenite boju svih alata za rukopis na jednom mjestu.

Spremanje promjena u 2016.

Prijenos datoteke na OneDrive, OneDrive za tvrtke ili SharePoint Online da biste bili sigurni da će se sva ažuriranja automatski spremiti.

Podrška za oblik OpenDocument (ODF) 1.3

Sada uključujemo podršku za oblik OpenDocument (ODF) 1.3. Specifikacija ODF 1.3 dodaje podršku za mnoge nove značajke.

sprobajte novu vrstu podataka Datum/vrijeme proširene u programu Access

Da bismo poboljšali kompatibilnost sintakse SQL i povećali točnost i razinu detalja u zapisima koji obuhvaćaju datume i vremena, implementirani smo vrstu podataka SQL DateTime2 u Access.

Zadržite kartice na objektima baze podataka u programu Access

Možete jasno vidjeti aktivnu karticu, jednostavno povući kartice da biste ih prerasporediti i zatvoriti objekte baze podataka jednim klikom.

Nove šablone i oblici platforme Azure u Visio

Dodali smo još mnogo šablone da bismo vam pomogli stvoriti auterane dijagrame platforme Azure. Pomoću tih novih šablone možete stvoriti dijagrame sustava Azure za topologije mreže, konfiguracije virtualnih računala, operacije i još mnogo toga.

Ako su Vam potrebne usluge iz paketa MS Office, saznajte više o Compyx MS Office uslugama na linku: MS Office usluge i slobodno nas kontaktirajte na sljedećem linku: Kontakt.

Scroll to Top