youtube-logo-1920-800x450-1-758x426

Youtube eksperimentira sa AI alatima

Čini se da doista ne postoji ništa u što tvrtke ne mogu uključiti AI, uključujući YouTube videozapise. Najnoviji Googleov eksperiment na drugoj najpopularnijoj web stranici na svijetu uključuje korištenje umjetne inteligencije za automatsko generiranje videosažetaka. Trenutačno je samo test, ali nemojte se iznenaditi ako u budućnosti postane puna značajka.

U ažuriranju YouTube stranice za podršku 31. juli, Google piše da je započeo test sažetaka umjetne inteligencije kako bi korisnici mogli pročitati brzi sažetak videa i odlučiti je li to nešto što žele gledati. Tekst će se prvo pojaviti na stranicama za gledanje i pretraživanje, iako nema naznaka kako će izgledati i koliko će trajati.

 
 

Kreatori YouTube videa već imaju opciju pisanja opisa videa kako bi pokušali privući gledatelje, ali Google kaže da ih AI sažeci neće zamijeniti – nova značajka je vjerojatno tu da doda više informacija i potvrdi točnost opisa kreatora.

Možda nećete vidjeti ove sažetke jer Google kaže da ih prikazuje samo na ograničenom broju videozapisa i gledatelja na engleskom jeziku.

 

Android Police, portal koji je prvi uočio ažuriranje, piše da se možete prijaviti za sudjelovanje u nekim YouTube eksperimentima na YouTube.com/new , iako sudjelovanje u nekima od njih zahtijeva premium pretplatu. Ako vidite sažetak napravljen umjetnom inteligencijom, Googleu šaljete svoje mišljenje o značajci.

 

Google cijelo vrijeme provodi YouTube eksperimente i ne postane svaki od njih puna značajka. Postojalo je probno razdoblje koje je ograničilo 4K sadržaj na Premium pretplatnike prošle godine koje je srećom završilo u listopadu.

Scroll to Top